Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόκριση με ανατροπή για Α.Ο.Φιλιππιάδας


Στα πλαίσια της πρώτης φάσης του κυπέλλου της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, ο Α.Ο. Φιλιππιάδας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Απόλλωνα Πάργας (ομάδα ανώτερης κατηγορίας) επικρατώντας με 2-1 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σπύρο Κάλλη, ο οποίος σημείωσε και τα δυο τέρματα της ομάδας του.


Η ομάδα του Δημήτρη Λάκκα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή-πρόκριση με ένα εκρηκτικό ξεκίνημα στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να προηγηθούν νωρίτερα στο πρώτο ημίχρονο όμως η απροσεξία στην τελική προσπάθεια τους στοίχισε. Σαν να μην έφτανε αυτό σε μια ανύποπτη φάση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι φιλοξενούμενοι, πήραν το προβάδισμα με σουτ του Μάρκο μέσα από την περιοχή.


Ο Α.Ο.Φ. ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων το δεύτερο ημίχρονο φτάνοντας στην ισοφάριση με κοντινή προβολή του Κάλλη στο 50΄, μετά από κεφαλιά του Στέφου και απόκρουση του Δήμου. Η αντεπίθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και δέκα λεπτά αργότερα (60΄), μετά από μια πολύ καλή ομαδική προσπάθεια των Παπαδήμα-Στέφου η μπάλα έφτασε στον Κάλλη, ο οποίος με ένα ωραίο πλασέ νίκησε τον Δήμου γυρίζοντας το σκορ για τον Α.Ο.Φ., κάνοντας δυο τα προσωπικά του τέρματα αλλά και της ομάδας του. Στα τελευταία λεπτά παρόλο την πίεση της ομάδας της Πάργας, οι ποδοσφαιριστές του Μίμη Λάκκα ξεπερνώντας και την κούραση κράτησαν με αυτοθυσία το υπέρ τους αποτέλεσμα, παίρνοντας το εισιτήριο για την δεύτερη φάση του Κυπέλλου. Οι δυο αντίπαλοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα των αρχηγών τους Στέφου και Κατσαούνη αντίστοιχα. Εκτός του Κάλλη πολύ καλή απόδοση πραγματοποίησε και ο τερματοφύλακας Τσάιμος, καθώς και ο νεαρός Ρεμπής ο οποίος πέρασε ως αλλαγή. Γενικά όμως αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ομάδας.

Καλό το κύπελλο αλλά μεγάλος στόχος για τον Α.Ο.Φ. είναι το πρωτάθλημα και η άνοδος και η επιστροφή στην πρώτη κατηγορία του τοπικού. Πάντως γίνεται εξαιρετική δουλειά από τον προπονητή Δ. Λάκκα, αλλά και από την διοίκηση και σύντομα φαίνεται ότι η ομάδα θα βρει τον δρόμο της επιστρέφοντας εκεί που ανήκει, στην πρώτη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος. Από την άλλη ο Απόλλων δεν έπεισε σε καμία των περιπτώσεων με την απόδοση του. 

 Η ομάδα της Πάργας παρουσιάστηκε αρκετά νευρική και απείθαρχη και αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Βέβαια να σημειώσουμε ότι είχε και αρκετές ελλείψεις βασικών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι προφανώς προφυλάχθηκαν ενόψει της δύσκολης πρεμιέρας απέναντι στον Πας Πρέβεζα. Τέλος με πολλά προβλήματα και λάθος αποφάσεις και για τις δυο πλευρές, έβγαλε τον αγώνα το διαιτητικό τρίο της αναμέτρησης.

Βασίλης Βασιλείου